Συνάντηση με ευρωβουλευτές-μέλη της επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. (α΄εξάμηνο 2014). Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής MalcomHarbour (που προέρχεται από την Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών-Μεταρρυθμιστών) και στο πλαίσιο της επίσκεψης η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης, φορείς της εσωτερικής αγοράς και καταναλωτές.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, καθώς και στις επόμενες ευρωεκλογές. Ο κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι «το στοίχημα» των ευρωεκλογών είναι η επαναφορά της ευρωπαϊκής ιδέας «στην καρδιά και το μυαλό των Ευρωπαίων πολιτών», τονίζοντας ότι πρέπει να ανασχεθεί η επικράτηση των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Αναφορικά με την ελληνική κρίση, ο κ. Κούρκουλας επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός κατέβαλε «πρωτόγνωρες προσπάθειες», οι οποίες έχουν ήδη αποδώσει κάποια πρώτα αποτελέσματα, όπως φαίνεται από τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας.