Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «δεν επιδιώκουν να βγει η Ελλάδα από τη κρίση», αλλά «να επιβάλουν με απειλές και τρομοκρατία ένα νέο καθεστώς βαρβαρότητας και εργασιακού Μεσαίωνα».

«Το μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από τη κρίση», τόνισε στην ομιλία του στην Κέρκυρα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «σκοτεινό και αδιέξοδο μέλλον», ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες, υποστηρίζοντας πως υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από το μνημόνιο.

«Οι αυτουργοί αυτού του γκρίζου παρόντος και του μαύρου μέλλοντος θέλουν να μας πείσουν, να σας πείσουν, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Εμείς απαντάμε με γνώση, πίστη, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα: Ε ναι λοιπόν, υπάρχει. Υπάρχει άλλος δρόμος», είπε χαρακτηριστικά.

«Ποτέ το σκοτάδι, ο φόβος, ο βιασμός της δημοκρατίας, οι φασιστικές συμμορίες, η στυγνή εκμετάλλευση, η στέρηση της ελευθερίας δεν ήταν ο μόνος δρόμος. Και σήμερα δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα στα βάναυσα χέρια των δανειστών και των εκπροσώπων τους», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Σε κάθε γωνιά της χώρας μια και μόνο επιθυμία συναντά κανείς, όπου και να διαβεί: Να σταματήσει τώρα αυτή η πορεία της καταστροφής. Όπου και να βρεθούμε, ο απλός λαϊκός κόσμος, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες, μια απαίτηση έχει από μας. Να βάλουμε τα δυνατά μας να τους ανατρέψουμε, να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν κι άλλο τη κοινωνία και να ξεπουλήσουν τη πατρίδα μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν διεκδικούμε την εξουσία για να αναπαράγουμε το παλιό, το σάπιο, το εκμεταλλευτικό, το άδικο. Πολύ περισσότερο δεν διεκδικούμε την εξουσία για την εξουσία. Διεκδικούμε την εξουσία εν ονόματι του λαού και με τη στήριξη του λαού για να γυρίσουμε με πολλή δουλειά, όλοι μαζί, με ελευθερία και δημοκρατία, τον τροχό», είπε, μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε να «μη τολμήσουν ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας». «Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα. Δε θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια», σημείωσε.

«Δεν θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Διότι αυτές τις μέρες ορισμένοι παριστάνουν τα κοκόρια, αλλά αποδεδειγμένα πια γνωρίζουν όλοι ότι είναι όρνιθες την κρίσιμη στιγμή και όχι κοκόρια. Δεν θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους. Ο λαός θα τους ρίξει με τους αγώνες του και την αντίσταση του στους δρόμους. Ας το γνωρίζουν καλά αυτά τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

«Τα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρα όσο και αμείλικτα:Ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτά τα μνημόνια ή θα σερνόμαστε για χρόνια στη μιζέρια και στην αναξιοπρέπεια.Η θα πάρουμε τώρα τολμηρές αποφάσεις ή θα ζούμε σε μια χώρα αποικία χρέους, σε μια χώρα που θα στέλνει τα παιδιά της μετανάστες στο εξωτερικό και θα τη διοικούν οι επιθεωρητές της τρόικα», ανέφερε.

Απεύθυνε, τέλος, κάλεσμα «προς όλες τις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αλλά και όλους τους έντιμους πατριώτες που βρέθηκαν στη κάλπη της δεξιάς».

«Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κρίσιμη μάχη, τόσο πιο ισχυρός και αυτοδύναμος θα είναι ο λαός μας, τόσο πιο ισχυρή η χώρα στη μεγάλη μάχη για την ανάκτηση της κυριαρχίας της στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.