Στην Πελοπόννησο για δεύτερη ημέρα βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί στις 9 π.μ. με τον δήμαρχο Ναυπλίου, Π. Αναγνωσταρά, στις 9:30 π.μ. με τον νομάρχη Αργολίδος, Β. Σωτηρόπουλο, στις 11 π.μ. με τον νομάρχη Αρκαδίας, Δ. Κωνσταντόπουλο, στις 6:30 μ.μ. με τον νομάρχη Λακωνίας, Κ. Φούρκα και στις 7 μ.μ. με τον δήμαρχο Σπάρτης, Χρ. Πατσίλιβα.

Αναλυτικά σήμερα:

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει στο “World Debate at the IMF”, που διοργανώνει το BBC και θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Alexei Kudrin.

Περιοδεία στα Οινόφυτα και τη Θήβα πραγματοποιεί σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Στουπή και την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Ελίζα Γεωργαντά. Στις 10:30 π.μ. θα λάβουν μέρος σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οινοφύτων για τη μόλυνση του Ασωπού με του φορείς και τους δημάρχους της περιοχής. Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στην επιχείρηση Schneider Electric και συνάντηση του κ. Χουντή με τη διοίκηση και τους εργαζομένους. Στις 2 μ.μ. σύσκεψη με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας και συνέντευξη Τύπου.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας των προσφυγών κατά του μνημονίου και των οικονομικών περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων. Η νέα ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης θα οριστεί την ερχόμενη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Στις 9 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού στο Ειδικό Σχολείο ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι.

Στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace ανοιχτή σύσκεψη του υπουργού υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη σε ΤΕΕ/Τμ. Δυτικής Κρήτης.

Στις 11:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης θα παραστεί στην ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα “Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης”, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Διβάνη στη Λάρισα η παρουσίαση των προγραμματικών αξόνων για τη Λάρισα και τον νομό στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη Θεσσαλία με το Πρόγραμμα “Καλλικράτης” από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, Ρένα Καλαριώτου.

Στη 1.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η παρουσίαση θα γίνει  στις εγκαταστάσεις των ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνο.

Στη 1:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, συνάντηση του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, με τους 114 εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης που μεταφέρονται σε προσωποπαγείς θέσεις στον Δήμο.

Στις 2 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αρκαδίας συνέντευξη Τύπου της διοίκηση του Επιμελητηρίου για την επίσημη παρουσίαση και το περιεχόμενο εκδήλωσης “Το Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για την Απαγόρευση του Καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και οι όροι χρήσης μουσικής σε καταστήματα εστίασης – καφέ – μπαρ”.

Στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Βικτωρίας ανοιχτή συγκέντρωση διοργανώνει η «Λαίκή Συσπείρωση». Στην συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στις Συκιές και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων περιοχή Δενδροφυτείας.

Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε συγκέντρωση Βορειοηπειρωτών ομογενών και μεταναστών που ζουν στη συμπρωτεύουσα.