«Σήμερα, δεν υπάρχει ούτε μία μαϊμού σύνταξη» διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Εργασίας. Ο κ. Βρούτσης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» πρόσθεσε ακόμη ότι: «Μπήκα με την απόφαση να μην είμαι επικοινωνιακά ευχάριστος».

Και ανέφερε ότι «πρέπει να επανεξεταστούν τα προνοιακά επιδόματα. Έκανα γεωγραφική καταγραφή στη χώρα ανά νομό. Οι δήμαρχοι έχουν την ευθύνη να ζητήσουν τα χρήματα πίσω».

Είπε ότι η ωφέλεια από το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι τεράστια. Γνωστοποίησε ότι σταμάτησαν 55.000 αδιευκρίνιστες συντάξεις. «Το όφελος πάνω από 5 δις σε αναζήτηση δεκαετίας. Παίρνονται χρήματα πίσω. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η αναζήτηση χρημάτων», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Βρούτσης μάλιστα πρόσθεσε ότι μέσα σε 2 μήνες θα βγαίνει προσωρινή σύνταξη ίση με το 90% της κανονικής.
«Σε αυτούς τους δώδεκα μήνες έχω αντιμετωπίσει τεράστια θέματα και είναι ξεκάθαρο ότι το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγή. Δεν είναι βιώσιμο στη σημερινή του μορφή», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε το ότι τέσσερις στους δέκα εργαζομένους δουλεύουν ανασφάλιστοι με προφορικές συμφωνίες λέγοντας ότι υπάρχει αφανής οικονομία. «Τα δικά μου στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια ισορροπία».