«Δεν αισθάνομαι κίνδυνο» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Σε μια κυβέρνηση υπάρχουν συμπάθειες, αντιπάθειες και διαφορετικές αποτιμήσεις του έργου. Εγώ δεν επηρεάζομαι από αντιπάθειες, κρατώ τις συμπάθειες και αυτές τις μετατρέπω σε εργασία στο υπουργείο χωρίς σταματημό», είπε ο κ. Ρουπακιώτης.

Αναφέρθηκε και στο πως αποφάσισε να μπει στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «μπήκα στην κυβέρνηση με επιλογή του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ. Όταν μπαίνεις στην κυβέρνηση, είναι ένας αγώνας που πρέπει να τον διεκπεραιώσεις. Η προσπάθεια συνεχίζεται και ο καθένας δουλεύει με τις πράξεις του και όχι με τα λόγια του».

Ξεκαθάρισε πάντως παρά τα δημοσιεύματα που τον θέλει να μη μιλά με τον πρωθυπουργό ότι έχει συνεχή επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν υπάρχει καμία ενέργεια που γίνεται χωρίς να υπάρχει προσυνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τους δύο άλλους αρχηγούς. Η προσπάθειά μου στην τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζεται». Είπε ακόμη ότι «η φράση “κάναμε του κεφαλιού μας” είναι μεγάλη ανακρίβεια. Δεν πρόκειται να τα σχολιάσω». Και ανέφερε χαρακτηριστικά «Την προηγούμενη και την προ προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Δύο ημέρες μετά δημοσιογράφος έλεγε ότι ο Ρουπακιώτης βρίσκεται σε απόσταση από τον πρωθυπουργό εδώ και δύο μήνες».

Αναφέρθηκε όμως και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γνωστοποιώντας ότι η πρόταση για αλλαγή έγινε από τον κ. Καραγκούνη. «Είναι τόσο σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου», αλλά στο γιατί άλλαξαν στάση κάποιοι συνάδελφοί του στη Βουλή, ήταν κάτι που, όπως είπε, δεν θέλει να το σχολιάσει.