«Σενάριο απατηλό» χαρακτήρισε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο Στ. Κοντονής τις προβλέψεις του υπουργού Οικονομίας για ανάπτυξη το επόμενο έτος. Μάλιστα τόνισε ότι η κυβέρνηση γνώριζε και ήταν φανερό ότι λέει ψέματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ αποδεικνύεται με βάση τα στοιχεία διεθνών οργανισμών αλλά και της φιλικής προς την κυβέρνηση Τράπεζας της Ελλάδας ότι αυτά που μας έλεγε η κυβέρνηση είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Τα περί αλλαγής του κλίματος και βελτίωσης των δεικτών της οικονομίας είναι ένα κακόγουστο ψέμα, το οποίο προβλήθηκε με τον τρόπο που προβλήθηκε για να εξαπατηθεί για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, ο οποίος βιώνει το χειρότερο διάστημα που έχει περάσει στην ιστορία του.

Να εξαιρέσουμε την κατοχή και τους πολέμους. Όταν εμείς ακούσαμε αυτές τις αισιόδοξες προβλέψεις από τον κ. Στουρνάρα ότι θα έχουμε ανάπτυξη το επόμενο έτος, είδαμε ότι οι δείκτες ανεργίας δεν μειώνονται. Αντιθέτως παραμένουν σταθεροί. Πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάπτυξη; Δηλαδή, νέες θέσεις εργασίας και οι δείκτες της ανεργίας είναι σταθεροί; Από την αρχή λοιπόν αυτό το σενάριο που προβλήθηκε από την κυβέρνηση ήταν ένα σενάριο απατηλό. Ήταν φανερό ότι δε λένε αλήθεια».