Για τα τεκταινόμενα στη χώρα αλλά και τα σχέδιά του μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο εμπνευστής του κόμματος «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μια υπολογίσιμη δύναμη αφού έχει 2% και με τους άλλους που κατά τη γνώμη μου πρόκειται για έναν χώρο που δεν ανήκει στην κεντροαριστερά».

Τόνισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει το αντίθετο. Ο λαϊκισμός του, η δημαγωγία του, τα πράγματα που λέει στη Βουλή όταν κάνει προτάσεις που αν τα υιοθετούσαμε, θα είχαμε δέκα προβλήματα παραπάνω από αυτά που έχουμε σήμερα».

Υποστήριξε δε ότι «η δική μας προσπάθεια είναι προσπάθεια να συναντήσουμε τον κόσμο που εγκατέλειψε τις παρατάξεις που αναφέρεστε.

Η εμπιστοσύνη μας σε αυτή την κυβέρνηση που είναι βυθισμένη στην αδράνεια, εξαντλείται. Η αδράνεια είναι φόβος και έλλειψη επιθυμίας και βούλησης».

Σημείωσε ότι «Τα υπάρχοντα κόμματα είναι παρακλάδια του κράτους. Πληρώνονται απ’ αυτό. Εμείς δεν θα πάρουμε αν μπούμε στη βουλή κρατική επιχορήγηση». Και ξεκαθάρισε ότι: «Δεν προτείνουμε εκλογές. Ούτε πιστεύω ότι αυτό θα ήταν προς το συμφέρον της πατρίδας μας», σημειώνοντας ακόμη ότι «Όταν κάποιοι έχουν παραβεί τους κανόνες εργασίας, πρέπει να απομακρύνονται από το Δημόσιο. Δεν τίθεται θέμα σ’ αυτό».