Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τη σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου.

Στη δήλωσή του, ο υπουργός αναφέρει: «Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην κανονικότητα είναι η συστηματική, ποιοτική και με χαμηλό κόστος χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές.

Η σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου αξιολογείται ως ιδιαίτερα επιτυχής, αφού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε βήμα-βήμα, με σχέδιο, ωριμότητα και αποφασιστικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 16 Ιουλίου η Ελλάδα βγήκε στις αγορές καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο λήξης 23 Ιουλίου. Η έκδοση του 7ετούς ομολόγου είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την κυβερνητική αλλαγή και η τρίτη κατά σειρά από την αρχή του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι Ελληνικό Δημόσιο ήδη έχει δανειστεί με την έκδοση 5ετούς και 10ετούς ομολόγου περίπου 5 δισ. ευρώ. Επομένως με δεδομένο ότι το δανειακό πρόγραμμα για φέτος είχε προσδιοριστεί στα 7 δισ. ευρώ ή έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου αναμένεται να κυμανθεί στα 2,5 δισ. ευρώ.