«Στις 7 Ιούλη η μάχη είναι ανοιχτή και θα την κερδίσουμε, γιατί προσερχόμαστε με τα πεπραγμένα μας, με την εντιμότητά μας και γιατί οι πολίτες ξέρουν ότι αυτή τη φορά ψηφίζουν για τη ζωή του», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Τρίπολη. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία και «προσπαθούν να μας βυθίσουν όλους στη λήθη».

Σχολίασε ότι προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί και, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, είπε ότι «το έχουν ρίξει στο κατενάτσιο», άμυνα και πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Όμως υπάρχει και μια άλλη, ισπανική λέξη, η «ρεμοντάδα» και σημαίνει ανατροπή. «Ανατροπή και νίκη, είναι εφικτό αν το πιστέψουμε». Εμείς όμως δεν έχουμε μπροστά μας μόνο 90 λεπτά. Έχουμε 9 μέρες. Και κάθε λεπτό μετράει», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο στόχος μας είναι σαφής και εφικτός. Αρκεί ο καθένας από μας, να πείσει άλλον έναν», σημείωσε, εξηγώντας: «αρκεί να φέρουμε στην κάλπη της ελπίδας, ο καθένας από μας, άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κλείνουν συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα», είπε ο Αλ. Τσίπρας και έθεσε το ερώτημα: «Θα αφήσουμε να υλοποιηθούν εις βάρος του ελληνικού λαού, για να θησαυρίζουν κάποιοι και η μεγάλη πλειοψηφία να έχει απώλειες;», για να σημειώσει ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί το μεγάλο ρεσάλτο στο δημόσιο ταμείο».

Λένε «λιγότεροι φόροι», αλλά εννoούν λιγότερο κράτος. Λένε «περισσότερες δουλειές» αλλά εννοούν διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Λένε «ανάπτυξη», αλλά εννοούν ανάπτυξη για τους λίγους και τους εκλεκτούς, ανέφερε ο κ. Τσίπρας επιτιθέμενος στη ΝΔ.

«Είμαστε εδώ όλοι μαζί να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα της πατρίδας μας», «η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία να βγει από μια δεκαετία πόνου, μπαίνοντας σε μια νέα δεκαετία ανάπτυξης, δικαιοσύνης και προοπτικής», έχει τη δυνατότητα την επόμενη 4ετία να κάνει άλματα προς τα μπρος. Είναι κρίμα να χάσουμε την ευκαιρία δίνοντας τα κλειδιά για το ταμείο -που τώρα είναι γεμάτο- σε αυτούς που το χρεοκόπησαν.

«Αυτός ο αγώνας γίνεται να γυρίσει;», είπε ο κ. Τσίπρας. «Είναι καινούριος αγώνας αυτός, αφορά τη ζώη μας, η απάντηση είναι: ‘ναι μπορεί αυτός ο αγώνας να έχει θετική κατάληξη’».