Ως «ανεδαφικές, απροσδιόριστου κόστους και ημιτελείς» χαρακτηρίζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «έχουν ως κοινό παρονομαστή την αλήστου μνήμης αντίληψη ΄λεφτά υπάρχουν΄, τα οποία τα εντοπίζει στη φοροδιαφυγή και την φοροαπαφυγή, χωρίς όμως να λέει: Πόσα είναι; Πόσα θα πάρει, Πότε και Πως;».

Και προσθέτει: «Λέει ότι θα καταργήσει φοροαπαλλαγές, εκπτώσεις κ.λ.π. Ποιες φοροαπαλλαγές θα καταργήσει. Μήπως αυτές που είναι για τους αγρότες, για τα νησιά και τις παραμεθόριες περιοχές, ή τις δωρεές;» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

«Λέει θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις και προβάλλει την λαϊκίστικη αντίληψη θα τα πάρουμε από τους πλούσιους. Ξεχνά ή αγνοεί ότι, σήμερα, το 3% των φορολογουμένων που έχουν το 15% των εισοδημάτων, πληρώνουν το 35% των φόρων. Δηλαδή οι πλούσιοι κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, θα πληρώνουν όλους τους φόρους;»

»Λέει ότι θα φορολογηθεί η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, οι καταθέσεις τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων. Πόσο φόρο θα βάλει στις καταθέσεις; Σε τι ύψος θα είναι ο φόρος των ακινήτων;»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα πρόγραμμα που – σύμφωνα με επίσημες σημερινές παραδοχές τους – δεν είναι το τελικό, αναφέρεται σε σχεδιαζόμενους φόρους που δεν αποκαλύπτονται, σε νεφελώδεις προθέσεις και σε αντιαναπτυξιακούς σχεδιασμούς».

Και καταλήγει: «Το χειρότερο είναι ότι το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργήσει η αλλοπρόσαλλη πρότασή τους, θα καλυφθεί με άλλα μέτρα».