Σκληρή δουλειά, άμεσα αποτελέσματα και συγκεκριμένες λύσεις, ζήτησε από τους υπουργούς του ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, μάλιστα, φρόντισε να τους θέσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων ανακοινώνοντας και μια νέα θέση στου κυβερνητικό σχήμα.

Τη θέση του νέου Υφυπουργού Ανάπτυξης ο οποίος θα ειναι και αποκλειστικά υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ θα πάρει ο βουλευτής Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για τον συντονισμό των σχετικών διαδικασιών.

Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της ανεργίας κάνοντας λόγο για εφιαλτική διάσταση. «Είναι αδιανόητα τα ποσά και έχουμε σημάνει συναγερμό», είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας δύο βασικούς στόχους, την καταπολέμηση της ανεργίας και της ύφεσης.

«Εξασφαλίσαμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τη δανειοδότηση, τα κοινοτικά κονδύλια και τώρα προέχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», υπογράμμισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως χρειάζονται άμεσα μέτρα για να χτυπηθεί η ύφεση και η ανεργία ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην κοινωνική συνοχή. «Πρέπει όλοι να φροντίσουμε για την ομαλότητα στην οικονομία και την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ενώ ήταν αιχμηρός με όσους δημιουργούν προβλήματα. «Όσοι μπλοκάρουν δρόμους και επενδύσεις θα μας βρουν απέναντι τους, όσοι θέλουν την ανάκαμψη θα μας έχουν δίπλα τους», τόνισε ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πάταξη της γραφειοκρατίας και τόνισε πως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και να προχωρήσει η ανάπτυξη.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν διώχνουμε επενδύσεις. Κάθε μέρα δίνω αγώνα να τιθασεύσω τη γραφειοκρατία», σημείωσε.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο κύκλο συναντήσεων με τους υπουργούς του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ξεκινά την Τετάρτη στις 10 πμ με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στις 12 μμ με του υπουργείου Γεωργίας, στις 5 μμ του υπουργείου Περιβάλλοντος και στις 7 μμ του υπουργείου Υγείας. Την Πέμπτη στις 10 πμ θα δει την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και στη 1 μμ του υπουργείου Εργασίας. Την Παρασκευή στις 10 το πρωί του υπουργείου Εξωτερικών, στις 12 μμ του υπουργείου Εσωτερικών, στις 5 μμ του υπουργείου Δικαιοσύνης και στις 7 μμ του υπουργείου Παιδείας. Το Σάββατο στις 10 πμ θα δει την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, στις 12 μμ της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στις 2 μμ του υπουργείου Οικονομικών.