Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, μιλώντας για τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δήλωσε ότι οι εργασίες δεν προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν ένα μήνα μετά την διορία που έχουν μέχρι σήμερα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ερωτηθείς από τους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο σε εκπομπή του Βήμα FM, αναφορικά με την προανακριτική απάντησε: «Μπροστά μας, έχουμε ή θα προκύψει αποδεικτικό υλικό, το οποίο είναι πολύ πλατύ, είναι πολύ αυτό που είναι μπροστά μας να κάνουμε και όταν ερευνούμε προθέσεις εκείνου που έκανε μια πράξη, πρέπει να δούμε αν το έκανε από δόλο, από αμέλεια, από ανωτέρα βία. Ασφαλώς ερευνούμε το κάθε τι, για να δούμε αν υπήρχε δόλια προαίρεση ή όχι. Εμείς, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν πλέον. Ούτε σε όνομα ούτε σε γεγονότα».

Για το πότε θα ολοκληρώσει τις εργασίες της η επιτροπή ο αντιπρόεδρος της Βουλής σχολίασε: «Η εντολή που έχουμε είναι μέχρι 25 Φεβρουαρίου. Εκ προοιμίου λέω ότι με τους ρυθμούς που πάμε -γιατί πάμε με αργούς ρυθμούς- θα είμαι ευχαριστημένος να τελειώσουμε 25 Μαρτίου. Αν όμως συναντήσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τράπεζες, δεν θα κάνουμε πίσω, θα το αντιμετωπίσουμε. Εμείς εφαρμόζουμε την Ποινική Δικονομία που είναι το ευαγγέλιο του εισαγγελέα».

Σε ό,τι αφορά τις εντάσεις μεταξύ μελών της επιτροπής ο κ. Μαρκογιαννάκης παραδέχτηκε ότι αρχικά υπήρξαν κάποιες εντάσεις, « ίσως εντονότερες απ’ ό,τι σε άλλες περιπτώσεις», ωστόσο εκτιμά ότι «θα υπάρξει εκτόνωση και ήδη υπάρχουν τα πρώτα σημάδια, γιατί είναι θετικό και ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης και για το προσωπικό καλό όλων μας. Προτιμώ την ηρεμία της επιτροπής και ας πάμε 10 μέρες πάνω και όχι την ένταση, για την οποία δεν επιθυμώ να συνεχιστεί».