Η «αποτελεσματική αξιολόγηση των δομών» και η έγκαιρη και «δίκαιη» αντιμετώπιση των επίορκων υπαλλήλων μπορεί να αυξήσει την «αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητα» της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, συμβάλλοντας και στην επιτυχία του προγράμματος κινητικότητας, ώστε να γίνουν μετακινήσεις προσωπικού σε «λειτουργικά αναγκαίες θέσεις» και «να μην ταλαιπωρήσουν, ή να διακινδυνεύσουν οι θέσεις των εργαζομένων», τόνισε από την Έδεσσα ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά από σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, Θ. Θεοδωρίδη, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και βουλευτών της Πέλλας και αναφερόμενος στο τμήμα που αφορά το υπουργείο του, από τον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι επιδίωξη του ΥΠΕΣ «με τη συνεργασία των δήμων» ήταν «από την πρώτη στιγμή» η καταγραφή των «λειτουργικά αναγκαίων θέσεων» για την κάλυψη των κενών, από μετακινήσεις υπαλλήλων «σε μια θέση που μπορούν να προσφέρουν».
«Τώρα αυτό που εφαρμόστηκε σε 2.000 άτομα το 2012 καλούμεθα, βάσει των δεσμεύσεων μας να το εφαρμόσουμε σε 25.000 άτομα, το 2013. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν σωστά οι απαιτούμενες κινήσεις, ώστε αυτές οι μετατοπίσεις να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της διοίκησης και να μην ταλαιπωρήσουν, ούτε να διακινδυνεύσουν οι θέσεις των εργαζομένων» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε :
«Αυτό έχει να κάνει με το πόσο αποτελεσματικά θα τρέξουμε, κατά την γνώμη μου, την αξιολόγηση των δομών και πόσο γρήγορα και αντικειμενικά και δίκαια θα σταθούμε απέναντι σε επίορκους υπαλλήλους. Στο θέμα των επιόρκων υπαλλήλων δεν μπορούμε να χαριστούμε. Και εκεί δεν μπορούμε να παρέχουμε καμία εγγύηση εάν αποδειχθεί η ενοχή, ή η ευθύνη».