Με υψηλούς τόνους από τους πολιτικούς αρχηγούς- η αντιπαράθεση της Τετάρτης έχει δώσει σαφές στίγμα– και ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στην τριήμερη συζήτηση κυριάρχησε τόσο ο Παύλος Πολάκης, και τα σχόλιά του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο– που αποτέλεσε και την αιτία να καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής σε βάρος του, την οποία η κυβέρνηση μετέτρεψε σε διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης- αλλά και οι φωτογραφίες που προέκυψαν από τις διακοπές του πρωθυπουργού και η αναφορά στο όνομα του πατέρα του και τη χούντα.

Το πολιτικό κλίμα που αναμένεται σήμερα στο Κοινοβούλιο, στις ομιλίες Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει διαφανεί ήδη από την πρώτη ημέρα της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία εξελίχθηκε σε σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πατέρας του και η χούντα

Στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανέκυψε και το θέμα των σχέσεων του πατέρα του πρωθυπουργού Παύλου Τσίπρα με τη χούντα. Στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη «είσαι πολύ λίγος να μιλάς για μένα και για ελίτ», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε, μεταξύ άλλων: «Έχω το πλεονέκτημα να είμαι από πολιτική οικογένεια, που εξορίστηκε στη Χούντα, άλλοι έκαναν δουλίτσες».

Ο πρωθυπουργός απάντησε με κείμενό του στο Facebook, στο οποίο μίλησε για τον πατέρα του και την «αληθινή οικογενειακή του ιστορία».

Ο Παύλος Πολάκης και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο αποτέλεσε την αιτία για τη συζήτηση τελικά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα σας πω όμως και κάτι που με έχει ενοχλήσει και αφορά τα ΑμΕΑ και τον κ. Κυμπουρόπουλο, που τον συμπαθώ. Εσείς δεν τους τιμάτε και περιφέρετε ως γλάστρα τον κ. Κυμπουρόπουλο. Χρησιμοποιείτε ως εργαλείο την αναπηρία του» είπε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του απάντησε με αναφορά στο θέμα των διακοπών του, λέγοντας: «Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου».

Στο θέμα παρενέβη και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. «Είναι άδικο να αποτυπώνεται η προσπάθεια μου με αυτόν τον τρόπο. Ότι δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ με εκμεταλλεύεται αφού μπορώ και θέλω να είμαι κοντά στον κόσμο και να διαδώσω το όνειρο μου και την θέληση μου να κάνω κάτι για την Ελλάδα μας» ανέφερε.