Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα έχει σήμερα στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στην γερμανική πρωτεύουσα.

Σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, ο Α. Τσίπρας, μίλησε για τη συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως υπογράμμισε: «Κατά αρχάς, δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη».

Ανέφερε εξάλλου ότι, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι στην κυβέρνηση μελλοντικά, πρέπει να υπάρξει από τώρα ένας δίαυλος επικοινωνίας. «Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ’ αρχάς. Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή, να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και την γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής», επισήμανε.