Τη συμμετοχή του στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Κ. Σκανδαλίδης και εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ: «Το είπα και από την αρχή, ότι θεωρώ ότι οφείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κάνει ένα ευρύτερο κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις χωρίς προαπαιτούμενα, να έρθουν με όλες τις δυνάμεις τους, να δώσουν μια μάχη για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράτασης.

Για αυτό και εγώ είμαι ένας απλός στρατιώτης του Κινήματος. Θεωρώ ότι ήταν πολύ θετική η κίνηση αυτή και προφανώς ανταποκρίθηκα και είναι αυτονόητη η συμμετοχή μου και η παρουσία μου σε όλη αυτήν τη διαδικασία, γιατί πιστεύω στο παρόν και στο μέλλον μιας παράταξης, ιδιαίτερα σήμερα που κινδυνεύει να εξαερωθεί».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «μου κάνει όμως εντύπωση, το πόσο προσκολλημένος σε λάθη του παρελθόντος, που απέβησαν ιστορικά για τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν, δηλαδή, επαναλαμβάνει μια πρακτική της αριστεράς, που θέλει να διεισδύσει σε έναν πολιτικό χώρο χωρίς πολιτικούς και προγραμματικούς όρους, κάνοντας τον εισαγγελέα.

Αναφέρομαι στο ΄89 και μιλάω για την πρόταση του Συνασπισμού. Δηλαδή, αυτή η πρόταση που έγινε εντελώς ερασιτεχνική και με μεροληπτική τεκμηρίωση, με μόνο πολιτικολογία και χωρίς κανένα στοιχείο.

Είναι κρίμα και για έναν νέο άνθρωπο, όπως είναι ο Τσίπρας, που θέλει να καλλιεργήσει την εικόνα του υπεύθυνου και υποψήφιου πολιτικού, να ενδύεται το ρόλο του ηθικολόγου και του εισαγγελέα ξανά. Δεν πάσχει η Ελλάδα από εισαγγελείς, δόξα τω θεώ έχουμε πολλούς, και πραγματικούς και υποκρινόμενους».