Για αποτυχημένη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ για το 2012 κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτοντας ευθύνες στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης και αρμόδιος εισηγητής, Θάνος Μωραϊτης, σε κοινή τους δήλωση, χαρακτηρίζουν «φτωχή συγκομιδή» την απορρόφηση σε ποσοστό 86% και τονίζουν θα ήταν ακόμα φτωχότερη αν ο κ. Χατζηδάκης δεν εφάρμοζε τη λογιστική πρακτική του «παρκαρίσματος πόρων».

Αναφέρουν δε, ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν την ίδια μέθοδο την οποία «βάφτιζε εύκολη απορρόφηση».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο μνημονιακός στόχος του 2012 δεν επιτεύχθηκε. Και προβαίνουν σε σύγκριση με την επίτευξη και με το παραπάνω, του στόχου το 2011 που ήταν 101%», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Και επισημαίνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011, το ποσοστό είσπραξης ήταν χαμηλότερο του αντίστοιχου εξαμήνου του 2012 και παρόλα αυτά επιτεύχθηκε ο στόχος του 101%.

Δυστυχώς, «η αλήθεια της πραγματικής οικονομίας δεν μπορεί να αλλάξει με λογιστικά τερτίπια στο παρά πέντε», επισημαίνουν.

Και καταλήγουν: «Η χώρα έχει ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης βασισμένο στις κεντρικές κατευθύνσεις που διατυπώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013».