«Μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι με βεβαιότητα μια κυβέρνηση κοινωνικής και εθνικής σωτηρίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην πρόταση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματος.

«Εμείς περιγράφουμε μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά, η οποία απευθύνεται σε έναν ευρύτερο κόσμο και συσπειρώνει όλο αυτό το φάσμα των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στη βάση της υπεράσπισης των ζωτικών καθημερινών κοινωνικών συμφερόντων», σημείωσε, επίσης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε το θέμα της συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς, αναφέροντας ότι «αν το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ, πριν τις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου, είχαν αποδεχτεί το ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σήμερα θα είχαμε μια διαφορετική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα», υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική του μνημονίου βλέπει μόνο αριθμούς, δεν βλέπει ανθρώπινες ανάγκες, δεν βλέπει την ανθρωπιστική κρίση, που επιδεινώνεται καθημερινά».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο εκρπόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «το ενδεχόμενο των εκλογών είναι ανοικτό, θα σας έλεγα εβδομάδα την εβδομάδα, μήνα με τον μήνα, είτε από κάποιο τυχαίο γεγονός, είτε από τις εξελίξεις που θα προκληθούν από τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής. Και βλέπουμε ότι αυτά τα αδιέξοδα είναι πολλαπλά και σε πάρα πολλά επίπεδα».

«Το δίλημμα ‘ευρώ με κάθε θυσία’ είναι ένα δίλημμα που το βάζει ο αντίπαλος», επισήμαε, επίσης. Και πρόσθεσε: «Το βάζουν οι δυνάμεις του μνημονίου. Η Αριστερά δεν μπορεί να απαντά σε αυτό το δίλημμα που νομίζω ότι λειτουργεί εκβιαστικά και συσκοτίζει την πραγματικότητα. Εμείς το έχουμε πει και προεκλογικά και μετεκλογικά δεν είναι στις επιλογές μας η έξοδος από την ευρωζώνη. Αλλά το «πάσει θυσία» είναι κατά τη γνώμη μοy μια λάθος προσέγγιση στη σημερινή πολύ δύσκολη πραγματικότητα.