Σε δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης οδηγήθηκαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει «διαστρέβλωση και παραποίηση» της συνέντευξης Τσίπρα εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τάχθηκε εναντίον των επενδύσεων, αλλά εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Παρατήρησε μάλιστα, πως «σε ορισμένα site, καταχωρούνται οι δηλώσεις που γίνονται εδώ, πριν εκφωνηθούν».

«Είναι άλλο πράγμα η επένδυση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα της χώρας. Απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας θα είμαστε ενάντιοι. Τελεία και παύλα!» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης.

«Δεν υπάρχει καμία παραποίηση» απάντησε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης.

«Στην συνέντευξη ερωτάται ο κος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς θέλετε να εμποδίσετε τις αποκρατικοποιήσεις;». Απαντά: «Η ίδια η αγορά θα φροντίσει γι’ αυτό. Κανένας σοβαρός επενδυτής, δεν θα δαπανήσει τα χρήματα του, όταν ξέρει πως ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει». Άρα δεν υπάρχει καμία παραποίηση. Ο κος Τσίπρας λέει πως «δεν υπάρχει κανείς σοβαρός επενδυτής που να επενδύει σε μια χώρα με πολιτική αστάθεια»» κατέληξε ο κος Βορίδης.