Ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος είναι ένας πολιτικός που δεν περνά απαρατήρητος. Για την ακρίβεια, δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Σε μια περίοδο όμως που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρίσκεται στο επίκεντρο, τόσο λόγω της αναβάθμισης του κ. Γιάννη Ραγκούση σε συντονιστή της κυβέρνησης, όσο και λόγω των επικρίσεων που δέχεται επειδή η σύζυγός του κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη θα είναι υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού, η απουσία του κ. Πάγκαλου από τα εκδηλώσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έχει ειδικό βάρος.

Στο ερώτημα γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν βρισκόταν στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» όπου παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός, τα κυβερνητικά στελέχη έδιναν ασαφείς απαντήσεις.

Ίσως ο κ. Πάγκαλος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις (ποιες ακριβώς δεν έγινε γνωστό), ίσως ήθελε με τον τρόπο αυτό να εκφράσει τη δυσφορία του για το γεγονός ότι έμεινε. μετεξεταστέος ενώ αναβαθμίστηκε ο κ. Ραγκούσης. Μπορεί απλώς η συνέντευξη να δινόταν σε μια ώρα της ημέρας που ο κ. Πάγκαλος συνήθως. ξεκουράζεται όπως σχολίαζε δηκτικά κυβερνητικό στέλεχος.

Το γεγονός είναι ότι ο αντιπρόεδρος δεν παρακολούθησε τη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου μαζί με τα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που πλαισίωναν τον πρόεδρο της κυβέρνησης.

«Ο κ. Πάγκαλος έχει πολύ συγκεκριμένο λόγο και πολύ συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τις οποίες και κρατάει» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού σε δημοσιογραφικό ερώτημα σχετικά με το ρόλο του αντιπροέδρου στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Και όπως είναι προφανές, όταν κάποιος απλώς κρατά τις αρμοδιότητές του -όπως συμβαίνει με τον κ. Πάγκαλο- ενώ την ίδια στιγμή κάποιος άλλος αυξάνει το χαρτοφυλάκιό του και διευρύνει το πεδίο δράσης -όπως έγινε με τον κ. Ραγκούση- είναι προφανές ότι ο πρώτος υποβαθμίζεται εκ των πραγμάτων.

Όπως όμως εξήγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός «αξιοποιούνται εκείνα τα πρόσωπα και σε εκείνες τις θέσεις, που θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Αυτό κι αν ήταν καρφί για τον κ. Πάγκαλο.

Διότι μπορεί οι αποφάσεις του κ Παπανδρέου να μην αφορούν πρόσωπα, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στον αντιπρόεδρο!