Χωρίς την τόλμη και την αποφασιστικότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ήταν ακόμη ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα στον τόπο, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Λυκούδης απάντησε στην κριτική ότι με τους κυβερνητικούς εταίρους που διάλεξε η ΔΗΜΑΡ θα υπάρχουν «χαμένες μάχες», τονίζοντας: «Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Μπορεί να έχουμε χαμένες μάχες, αλλά αν κερδηθεί η τελική μάχη, θα έχουν κερδηθεί πολλά».

Πρόσθεσε, δε, ότι για πρώτη φορά γίνεται «σκληρή διαπραγμάτευση» για τα μέτρα, σημειώνοντας ότι μπορεί η τρόικα να απέρριψε κάποιες προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, αλλά έχει ανοίξει ο δρόμος για τη χάραξη εθνικών προτεραιοτήτων.

Σε ότι αφορά την προσπάθεια της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης, είπε ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί δεν είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών, ούτε η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε, αλλά είναι η αδράνεια και ο χρόνος.

Υπογράμμισε ότι είναι μύθος αυτό που λένε ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» ή ότι «δεν θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη επειδή μας έχουν ανάγκη», ενώ σημείωσε πως «δεν είναι ίδιοι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και ούτε όλοι οι συνταξιούχοι πένονται».