Άμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος νωρίτερα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ομιλία του στον ΟΠΑΠ.

«Μέσα στον πανικό του να κατηγορήσει τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για προχειρότητα σε σχέση με τα στοιχεία που αφορούν στον ΟΠΑΠ, ο κ. Κεδίκογλου τελεί εν πλήρει συγχύσει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Και συμπληρώνει: «Ο ΟΠΑΠ αυτή τη στιγμή κατέχει δύο άδειες, που αποτελούν περιουσιακό του στοιχείο, συνολικής αξίας 935.000.000 ευρώ. Στο Ελληνικό Δημόσιο, ως μετόχου με συμμετοχή 34%, μόνο από τις δύο άδειες, αντιστοιχεί περιουσία 317, 9 εκ. ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι έτοιμο να ξεπουλήσει τον ΟΠΑΠ για 500.000.000 ευρώ».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Εάν το ποσό που αντιστοιχεί στο Ελληνικό Δημόσιο από τις δύο συγκεκριμένες άδειες είναι 849.000.000 ευρώ, όπως μας πληροφορεί ο κ.Κεδίκογλου, ο ΟΠΑΠ πρόκειται στην πραγματικότητα να χαριστεί. Μήπως θα έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας γι’ αυτό το απαράδεκτο ξεπούλημα;»