Αιχμηρά μηνύματα έστειλε προς τη Ρηγίλλης ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, που τηρεί αποστάσεις- έστω διακριτικές- από τη στρατηγική της Ρηγίλλης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ «αδειάζει» εμμέσως πλην σαφώς την υποψηφιότητα του κ. Β.Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής. Με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ο κ. Μεϊμαράκης επανεμφανίστηκε ύστερα από πολύμηνη σιωπή και με συνέντευξή του διαφοροποιήθηκε- αν και με έμμεσο τρόποαπό τις επιλογές της ηγεσίας.

Με την κίνησή του ο κ. Μεϊμαράκης έδειξε ότι δεν θα διστάσει να εκφράζει ευθέως- ακόμη και δημοσίως- τις απόψεις του, έστω και αν αυτές έρχονται σε αντίθεση με την κομματική γραμμή. Παράλληλα εκτιμάται ότι δεν είναι διατεθειμένος να περιοριστεί σε μια τυπική διαχείριση του ινστιτούτου και θέλει να έχει ενεργό ρόλο. Κυρίως ο πρώην υπουργός επεδίωξε- σύμφωνα με έμπειρα κομματικά στελέχη- να καταστήσει σαφές ότι διατηρεί την πολιτική αυτονομία του και πλέον κυρίαρχο είναι το ερώτημα κατά πόσον θα μπορέσει να συνεργαστεί με αρμονία με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, με τον οποίο συνομίλησε πριν από δέκα ημέρες.

Ο κ. Μεϊμαράκης, που είχε εδώ και πολλούς μήνες σοβαρές ενστάσεις για πτυχές της στρατηγικής της ΝΔ, με τη δημόσια τοποθέτησή του δεν υποστήριξε με θέρμη την υποψηφιότητα του κ. Κικίλια, επιλογή του κ. Σαμαρά, για την Περιφέρεια Αττικής. Σε άλλη λογική από αυτή της ηγετικής ομάδας που έχει αναδείξει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε κεντρική πολιτική αναμέτρηση με αιχμή το «όχι στο μνημόνιο», υποβάθμισε τη σημασία τους. Επίσης, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς παράταξης, «υπέδειξε» ουσιαστικά στην ηγεσία του κόμματος να υπάρξει προσέγγιση με την ανεξάρτητη βουλευτή κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

«Οπου στήνονται κάλπες υπάρχει ένα πολιτικό μήνυμα.Αυτό πρέπει να αναλυθεί με βάσει όχι την πολιτική και κομματική τοποθέτησηαλλά τη γενικότερη ατμόσφαιρα που μπορεί να δημιουργηθεί. Διότιείναι γνωστό ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αλλάζουμε κυβέρνηση» τόνισε (Ρ/Σ Real) με νόημα ο κ. Μεϊμαράκης, που ξεκαθάρισε ότι η πολιτική μάχη και τα συμπεράσματα θα βγουν από την περιφέρεια, δίνοντας μιαν άλλη θεώρηση για το μήνυμα των εκλογών. «Θα έπρεπε οι επιλογές να είναι πιο πολιτικοποιημένες και να δοθεί πιο πολιτική μάχη» τόνισε και συνέχισε μιλώντας για τον κ. Κικίλια, με έναν τρόπο που μόνο ενθαρρυντικός δεν ήταν: «Εγινε πάρα πολλή συζήτηση ήδη για το θέμα της επιλογής στην Περιφέρεια Αττικής. Η επιλογή όμως αυτή υπάρχει. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση να τη στηρίξουμε και να δώσουμε την πολιτική μάχη».

Το πιο ενδιαφέρον όμως ήταν η θέση του για την εικόνα της Κεντροδεξιάς, όπου μίλησε για την ανάγκη να μην υπάρχει πολυδιάσπαση και αναφερόμενος εμμέσως στην κυρία Μπακογιάννη και στον κ. Καρατζαφέρη είπε ότι «σαφώς απαιτούνται πρωτοβουλίες,σαφώς απαιτείται να βρεθούν κανάλια επικοινωνίας» .

Η Ρηγίλλης δεν διέγνωσε πρόβλημα στις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη και συνεργάτες του κ. Σαμαρά έλεγαν ότι ο πρώην υπουργός κινείται εντός γραμμής και επεσήμαναν με έμφαση ότι δεν ασκεί, ούτε έμμεση, κριτική στην επιλογή του κ. Κικίλια.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ