Κανένα ίχνος αξιόποινης πράξης για τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο πρώην υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη δεν έχει διαπιστωθεί, από την έρευνα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το πόρισμα που διαβιβάστηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
«Στο πλαίσιο των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν έχουν προκύψει στοιχεία για τα πολιτικά πρόσωπα (σ.σ.: εννοεί τους τρεις προαναφερθέντες πολιτικούς) που αναφέρονται στη συμπληρωματική αναφορά του Ιωσήφ Λιβανού», καταλήγει το πόρισμα του ΣΔΟΕ σύμφωνα με τα Νέα.
Ωστόσο, στο ίδιο πόρισμα επισημαίνεται, η έρευνα συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση για να μη μείνουν γκρίζες ζώνες στην υπόθεση.
Μετά την πρόσφατη διαρροή εγγράφων, που αφορούσαν εκκρεμή έρευνα του ΣΔΟΕ για αδικήματα φοροδιαφυγής με κεντρικά πρόσωπα κτηματομεσίτες οι οποίοι ενέπλεξαν τα τρία πολιτικά πρόσωπα, σήμανε συναγερμός στις εισαγγελικές αρχές.
Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, η οποία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας έχει καλέσει να εξετάσει ως μάρτυρες τον επιχειρηματία Γιώργο Ζωγραφάκη και τον κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανό.
Με τις δικές τους καταθέσεις – όπως είναι γνωστό – άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, καθώς ισχυρίστηκαν ότι ο κατασκευαστικός όμιλος Καρούζου, με τον οποίο και οι ίδιοι συνεργάζονταν στο παρελθόν, λειτουργούσε ως πλυντήριο διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος πρώην υπουργών.
Η αποκάλυψη της κατάθεσης στην οποία κατονομάζονται τα πολιτικά πρόσωπα προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, που έβαλε στο… φουλ τις μηχανές προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η επίμαχη έρευνα και να μη μένουν σκιές από τη υπόθεση που οδήγησε σε αναστολή των καθηκόντων του τον πρόεδρο της Βουλής.
Η δικογραφία αυτή είναι απόλυτης προτεραιότητας για τις εισαγγελικές αρχές. Ηδη χθες το ΣΔΟΕ διαβίβασε πόρισμα αποτελούμενο από 267 σελίδες το οποίο αφορά φοροδιαφυγή περίπου 31 εκατομμυρίων ευρώ και αναφέρεται σε εταιρεία συμφερόντων γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να έχει ασχοληθεί με την αγοραπωλησία ακινήτων του ομίλου Καρούζου και ελέγχεται από την εισαγγελέα.
Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται – ίσως την επόμενη εβδομάδα – το τελευταίο πόρισμα από την πλευρά του ΣΔΟΕ, ενώ στις καταθέσεις τους οι δύο καταγγέλλοντες «δεν αρκεί, όπως έλεγαν δικαστικές πηγές, απλώς να μιλήσουν γενικά και αόριστα για πολιτικά πρόσωπα, αλλά πρέπει να εισφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία για να αξιολογηθούν και να προχωρήσει η έρευνα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση».