Με τη φράση «δεν έχει λήξει ο συναγερμός της κυβέρνησης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής θέλησε να υπογραμμίσει πως η οικονομική κρίση δεν έχει περάσει. «Αν δημιουργούνται ψευδαισθήσεις σε κάποιους ότι σταμάτησε η κρίση, δεν κάνουν σωστή ανάγνωση», πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι «πλέον, η χώρα και η κυβέρνηση είναι σε μια θέση, που δημιουργεί αισιοδοξία και προοπτική, διότι πιάνουμε τους στόχους μας».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, από το 2011 θα αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση σε ορισμένους δείκτες και από το 2012 τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προβλέψεις για την ανεργία, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως «θα συνεχίσει να υπάρχει η ανεργία από τη στιγμή που υπάρχει τέτοια οικονομική κρίση».

Σε ό,τι αφορά τα εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να μην υπάρξει μαζική μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποφάσεις και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θέλει να έχει τα έσοδα, που απαιτούνται με το λιγότερο δυνατό κοινωνικό κόστος».