Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Κίνας και οι ευρύτερες σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης- Κίνας, όπως διαμορφώνονται εν μέσω της διεθνούς δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με επταμελή αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο εκπρόσωπος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΚ Φατσουάν Λι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους Κινέζους αξιωματούχους για την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας να υπερβεί την οικονομική κρίση και επισήμανε ιδιαιτέρως τη συμβολή της Τράπεζας της Κίνας σε αυτή την προσπάθεια, μέσω της αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Από την πλευρά της κινεζικής αντιπροσωπείας εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων και εκφράστηκε η ετοιμότητα της κινεζικής πλευράς για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Λι ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για τη συμβολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην απελευθέρωση των 13.000 Κινέζων εργαζομένων κατά την κρίση στη Λιβύη και απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επισκεφθεί την Κίνα.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης ο συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας Πάρις Κουκουλόπουλος, ο εισηγητής της ΚΟ για θέματα Οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Μπεγλίτης και η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Μανωλοπούλου.