Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί στους εφέτες ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens ο Γιώργος Τσουγκράνης.

Ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη έλαβε σήμερα κλήση σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακούργημα).

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Τσουγκράνης είχε παραδεχθεί ότι, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κουμπάρο του, είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στη Γενεύη στο όνομα Α. Ρόκος, στον οποίο κατατέθηκαν εμβάσματα συνολικού ποσού 450.000 μάρκων, που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ήταν δώρα της Siemens προς τον πρώην υπουργό.

Παράλληλα, οι εφέτες – ανακριτές έχουν ζητήσει από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Γιάννη Σακελάκο, την επέκταση της δίωξης και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθεί δίωξη και γι αυτή την κακουργηματική κατηγορία, η οποία θα προσωποποιηθεί σε εμπλεκόμενους κατηγορούμενους από τους εφέτες – ανακριτές.