Μια νέα στρατηγική για το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος απόψε στην εκδήλωση για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

Ο πρόεδρος του Κινήματος θα μιλήσει στις 19:30 ενώπιον των στελεχών του κόμματος, στους οποίους αναμένεται να παρουσιάσει και το νέο του έμβλημα.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος τηλεφώνησε στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τους κ. Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο πρώτος αναμένεται να παραστεί στη σημερινή εκδήλωση.  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε και με κορυφαία στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί (όπως οι κ. Λοβέρδος, Παπαδόπουλος, Ρέππας, Λαλιώτης, Παπουτσής κ.ά.) προκειμένου να τους καλέσει στην εκδήλωση.

Απών από την εκδήλωση θα είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδής, που με γραπτή του δήλωση γνωστοποίησε πως δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του εκτός Αθηνών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει με αφορμή τη σημερινή μέρα πως «τα αιτήματα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση παραμένουν επίκαιρα ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δίνουμε όλοι οι Έλληνες για να υπερβούμε την κρίση και να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον». «Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος είναι ανάγκη, σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να συνδέσουμε εκ νέου τις διαχρονικές μας αξίες με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα», καταλήγει.

Ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζοντας τον νέο «ήλιο» με τις επτά (αντί τις εννιά) ακτίνες θα περιγράψει το πολιτικο-ιδεολογικό πλαίσιο ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, καλώντας όλες τις γενιές να συμβάλουν στην ενδυνάμωσή του.