Με πρωτοβουλία του νομάρχη Αθηνών και υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού συναντήθηκε αρχικά με το νομάρχη Πειραιά και υποψήφιο δήμαρχο της πόλης Γ. Μίχα και στη συνέχεια οι δύο επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα.

Αμέσως μετά συναντήθηκαν στο δημαρχείο του Πειραιά με τον δήμαρχο Π. Φασούλα και μετά την ολιγόλεπτη συνάντησή τους έκαναν δηλώσεις.

«Η συνεργασία και των τριών όλα αυτά τα χρόνια, για μένα προσωπικά αποτέλεσε μια εμπειρία παρά πολύ μεγάλη, αλλά αφετέρου και μέσα από συγκρούσεις, για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, ήταν συγκρούσεις για να συνθέσουμε θέματα τα οποία αφορούσαν την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Με αυτό λοιπόν τον γνώμονα, με το νέο νόμο του Καλλικράτη, θα πορευτούμε όλοι μαζί, πολίτες Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση», δήλωσε ο Γιάννης Σγουρός.

Ο Γιάννης Μίχας ανέφερε μετά τη συνάντηση: «Με τον Παναγιώτη Φασούλα ως Δήμαρχο Πειραιά, υπήρξε μια συνεργασία αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, η οποία πιστεύω ότι άφησε θετικά ίχνη. Κρατώ όλα τα θετικά από την δική του θητεία και θα προσπαθήσω να διορθώσω όσα δεν μπόρεσε να διορθώσει, όχι με δική του ευθύνη, αλλά κυρίως με ευθύνη της πολιτείας.

Από εκεί και πέρα είναι προφανές, είναι και δική μου η βούληση, ο Γιάννης Σγουρός εξέφρασε ως επικεφαλής του Συνδυασμού στην περιφέρεια την άποψή του, για την αξιοποίηση του Παναγιώτη Φασούλα. Στο πού θα αξιοποιηθεί δεν είναι δική μου δουλειά, είναι του ίδιου του Παναγιώτη πού θέλει να αξιοποιηθεί, είναι δουλειά του Γιάννη Σγουρού και είναι δουλειά των οργάνων, τα οποία θα λάβουν και την τελική απόφαση».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Φασούλας δήλωσε: «Από την πλευρά μου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βοηθήσω, όσο γίνεται περισσότερο, να γίνει κατανοητό, ποια είναι τα προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουμε, όλα αυτά τα χρόνια, από την έλλειψη, αν θέλετε, κυβερνητικής θέλησης να βοηθηθεί ο Πειραιάς, τα πρώτα 2,5 χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης τον τελευταίο χρόνο.

Έχω καταθέσει στα όργανα του Κόμματος την υποψηφιότητα μου, είτε για Δήμαρχος Πειραιά είτε για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Βεβαίως με ενδιαφέρει η Περιφέρεια, με ενδιαφέρει η μάχη στην Αυτοδιοίκηση. Αν με ενδιέφερε κάτι άλλο, θα ήμουν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, τον περασμένο χρόνο. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Θέλω να δώσω την μάχη για τον Πειραιά, θέλω να δώσω τη μάχη για την Αττική, κοντά σε ανθρώπους που εμπιστεύομαι και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, όσο μπορεί ο καθένας, την πόλη μας, την Αττική, το Λεκανοπέδιο».