Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στα Ηλύσια Πεδία.

«Είναι μια στιγμή κατά την οποία πρέπει να πάρουμε νέες δεσμεύσεις. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το ερώτημα αν θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ δεν θα τεθεί ποτέ ξανά. Η Ελλάδα είναι στο ευρώ και θα παραμείνει στο ευρώ. Πρέπει όμως να δείξει την αξιοπιστία του προγράμματος της. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ οι οποίες μόλις επιβεβαιωθούν η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

Ο κ. Ολάντ, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστιά της με την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων και των μεταρρυθμίσεων, με τρόπο, όμως, όπως ανέφερε, που να μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός.

Ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο κι ότι θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στο επόμενο Συμβούλιο Κορυφής.

«Είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα της Ελλάδας. Έχουμε παλιά ιστορία και πρέπει να δώσουμε ελπίδα στο λαό της» κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ.