Αποφασισμένος να ανοίξει τα χαρτιά του μιλώντας «για όλα και για τους ρόλους όλων» δηλώνει ο έγκλειστος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, θεωρώντας εαυτόν θύμα οργανωμένης πολιτικής σκευωρίας «για να σωθούν άλλοι», όπως λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

«Ασφαλώς γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και το ρόλο που έπαιξαν όλοι», λέει στην εφημερίδα μέσα από τις φυλακές ο κ. Τσοχατζόπουλος, μετά την αποκαλυπτική ομολογία του Νικόλαου Ζήγρα που άλλαξε τα δεδομένα της ανάκρισης.

Στον άλλοτε στενό συνεργάτη του απαντά κάνοντας λόγο για «συνειδητή επιλογή να δώσει κάτι για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

Για το περίφημο αρχείο του, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως «όλα όσα δήθεν βρέθηκαν και τον επιβαρύνουν» αποτελούν μία απίθανη ιστορία. «Δεν έχω κάτι να κρύψω. Αν είχα, δεν θα το είχα κάνει;», τονίζει.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ερωτάται και για τη σύζυγό του και απαντά: «Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας μου δείχνει πως είναι εκτός ελέγχου. Είναι απαράδεκτη η άρνηση του ανακριτή και του εισαγγελέα να επιτρέψουν την αναγκαία ψυχιατρική και ιατροδικαστική εξέτασή της. Η προφυλάκισή της είναι πέρα για πέρα παράνομη και καταχρηστική. Η στέρηση της ελευθερίας της δείχνει μεγάλη εμπάθεια στο πρόσωπό μου. Οτιδήποτε της συμβεί, ανακριτής και εισαγγελέας θα έχουν προσωπική ευθύνη».