Εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας προέβλεψε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος έστρεψε αυτή τη φορά τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «φραστικές μπαρούφες» τα περί παραμονής στο ευρώ.

Ειδικότερα, ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, εκτίμησε ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών, η ΝΔ, θα είναι πρώτο κόμμα και ο Αντώνης Σαμαράς, θα πάρει την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Θ. Πάγκαλο, ο Α. Σαμαράς θα πρέπει να ζητήσει μέσω μιας προγραμματικής σύγκλισης την συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και να βγει πρώτο κόμμα δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς η θέση του περί καταγγελίας του μνημονίου, που θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, δεν επιτρέπει τη συνεργασία με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, που είναι αντίθετα σε μια τέτοια προοπτική, ενώ το ΚΚΕ έχει ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Θ. Πάγκαλος έστρεψε τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές του περί παραμονής στο ευρώ φραστικές μπαρούφες, ενώ όπως είπε η θέση περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου είναι μια ψευδαίσθηση, καθώς τα περιθώρια αλλαγής όρων του μνημονίου, όπως τονίζεται από την Ευρώπη είναι ελάχιστα.

Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι η σημαντική μείωση της εκλογικής δύναμης του κόμματος, καθώς και ότι το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ θα είναι τέτοιο που θα πρέπει να συζητηθεί ευρέως μετά τις εκλογές.