«Αν υπάρχουν πολιτικά κόμματα που δε θέλουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα πιστεύουν ότι θα είναι εύκολο, που θέλουν την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, νομίζω ότι αυτό θα μας σπρώξει στην έξοδο» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε τόσο εμμέσως όσο και ευθεώς στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η πρότασή του είναι «καλή, αλλά εκτός πραγματικότητας».

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, ο κ Παπανδρέου ζήτησε: «οι εκλογές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για να σταματήσει η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα» και υποστήριξε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν «πολύ χειρότερη επιλογή».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι υπέρ του ευρώ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ποσοστό 70-75%» απαντά στην ερώτηση «τι πιθανότητες έχει η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη και συνεχίζει: «αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Μπορεί να γίνουν αλλαγές σε αυτό, αλλά όχι μεγάλες…».

Υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου αποτέλεσμα του θυμού και της απελπισίας των πολιτών.

Υπεραμύνθηκε δε για ακόμη μια φορά την πρότασή του για δημοψηφισμα. «Πρώτα απ’ όλα θα υπήρχε μια ξεκάθαρη απάντηση.

Οι Έλληνες θα είχαν αποφασίσει και θα τους ανήκε η όποια απόφαση παίρναμε. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα έλεγαν ναι στο ευρώ και στο πακέτο που είχαμε διαπραγματευτεί με την Ε.Ε.», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός και αναφέρθηκε ειδικά στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας: «δεν καταλαβαίνω γιατί δε στήριξε το δημοψήφισμα, προφανώς υπήρχαν πολλοί λόγοι. Αυτό φυσικά δε βοήθησε τη θέση μου και στο εσωτερικό της Ελλάδας. Αλλά τώρα υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να γίνει ή να γίνει τώρα» είπε σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου.