Απαντήσεις σχετικά με το πού βρίσκεται το πολιτικό του μέλλον δίνει για πρώτη φορά ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, καλώντας την Ντόρα Μπακογιάννη να διαδραματίσει, όπως υποστηρίζει, τον ιστορικό της ρόλο για την αναγέννηση της Κεντροδεξιάς.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Voria.gr, εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας ομολογία ήττας την επιλογή Κικίλια και ερμαφρόδιτη πολιτικά την υποψηφιότητα Γκιουλέκα.

Παράλληλα, εκφράζει τη διαφωνία του με την επιλογή του τέως πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή να παραμένει σιωπηλός και υπογραμμίζει την ανάγκη για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, με ευρεία αποδοχή και επικεφαλής τον Γ.Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κιλτίδης «το μέλλον μου είναι δίπλα σε αυτό το πρόσωπο που μπορεί να αναγεννήσει τη μεγάλη Κεντροδεξιά». Συνεχίζοντας ο κ. Κιλτίδης εκτιμά ότι «η Ντόρα μπορεί να είναι η συνθετική έκφανση της σύγχρονης κεντροδεξιάς, με αυτόνομο σχήμα.

Εκ του υπάρχοντος πολιτικού δυναμικού είναι το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα, η πολιτική της μοίρα είναι να αναγεννήσει την Κεντροδεξιά.

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι θα εκφράσει, αν δηλαδή θα παίξει τον ρόλο που εγώ την έχω κατατάξει ιστορικά να διαδραματίσει. Ή θα τολμήσει την αναγέννηση της ενιαίας, με ευρωπαϊκά πρότυπα, Κεντροδεξιάς ή θα απομειώσει την πολιτική της παρουσία.

Για να το πω απλά, το πολιτικό μου μέλλον εξαρτάται από τις αποφάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη. Αν η πολιτική πλατφόρμα της Ντόρας περιοριστεί στο Φιλελεύθερο Κέντρο, εγώ δεν θα μπορέσω να συμπορευτώ μαζί της ιδεολογικά και πολιτικά.

Σε αυτήν την περίπτωση θα επιστρέψω στις πήγες και στις ρίζες της πολιτικής μου διαδρομής, των οποίων ο εγγύτερος εκφραστής είναι ο ΛΑΟΣ». Ο ανεξάρτητος βουλευτής εξαπολύει δριμεία επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «προσωπικά, απορρίπτω εξ αρχής τον πολιτικό Σαμαρά. Είμαι θιασώτης της συνθετικής πορείας που είχε η ΝΔ τα τελευταία χρόνια με τον Καραμανλή».

Όσον αφορά την επιλογή Κικίλια για την περιφέρεια Αττικής ο κ. Κιλτίδης εκτιμά ότι «είναι η πλέον άστοχη και ανεπιτυχής που θα μπορούσε να υπάρξει για την Αττική.

Είναι επιλογή και ομολογία ήττας, χωρίς δεύτερη σκέψη». Αρνητικός εμφανίζεται και στην υποψηφιότητα Γκιουλέκα καθώς τη θεωρεί «λάθος πολιτική σηματοδότηση. Η υποψηφιότητα Γκιουλέκα δεν έχει ούτε αυτοδιοικητικά ούτε παραταξιακά γνωρίσματα. Είναι ερμαφρόδιτα πράγματα αυτά και η φύση τα απορρίπτει».