Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Γ. Ραγκούση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας, ενώ και για τον Γ. Παπακωνσταντίνου το κλίμα παραμένει βαρύ.

Στις αιχμές της Ιπποκράτους ότι ο κ. Ραγκούσης έχοντας ασκήσει εξουσία στο κόμμα ως εκπρόσωπος Τύπου αλλά και ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να εμφανίζεται ως ο καθαρός και όλοι οι άλλοι ως φαύλοι – αναφορικά με την υπερψήφιση της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων – ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ουδεμία σχέση είχε με τα οικονομικά του κόμματος. Εμφανίζει δε τον εαυτό του ως επικεφαλής της λιγότερο δαπανηρής προεκλογικής καμπάνιας στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του 2009.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την τύχη του κ. Ραγκούση, παρά το ότι τόσο τα στελέχη που συμμετείχαν στην σύσκεψη της εκλογικής επιτροπής όσο και συνεργάτες του τον εμφανίζουν ιδιαίτερα ενοχλημένο με τη στάση αλλά και τις μετεκλογικές …βλέψεις του κ. Ραγκούση.

Κάποιοι του λένε να εισηγηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια , κάποιοι άλλοι όμως ότι μία τέτοια απόφαση – ιδίως μετά την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών – θα έφερνε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επίσης κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να ξεπεράσει τον…ύφαλο Ραγκούση αλλά και το ότι τα ψηφοδέλτια ακόμα στο Λεκανοπέδιο έχουν κενά, σήμερα στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ενώ θα ανακοινωθεί περίπου το 80% των ψηφοδελτίων, δε θα είναι ανάμεσα στις ανακοινώσεις η Β΄ Αθηνών(όπως μάλλον και η Α΄ Αθηνών, και ο Πειραιάς αλλά και το υπόλοιπο Αττικής). Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι προκειμένου να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ, υπάρχουν πολλά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που «σπρώχνουν» τον κ. Βενιζέλο υπέρ της απόφασης να αποκλειστεί ο κ. Ραγκούσης από το ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας.

Τα πράγματα είναι άσχημα σε ότι αφορά τις διαθέσεις της Ιπποκράτους και για τον κ. Παπακωνσταντίνου, αν και εκεί το κλίμα είναι σαφώς πιο ήρεμο από ότι για τον κ. Ραγκούση.

Το πρόβλημα για την Ιπποκράτους είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου υπερασπίζεται το πρώτο μνημόνιο λέγοντας μάλιστα ότι οι ευθύνες είναι συλλογικές, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή της Ιπποκράτους που θέλει να πείσει ότι η ένταξη στο μνημόνιο και οι εγκληματικές (πολιτικά) αποφάσεις των πρώτων μηνών, βαραίνουν κυρίως τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Συνεργάτες ωστόσο του κ. Βενιζέλου αναγνωρίζουν στον κ. Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι των επιθέσεων που δέχεται και – παρά το γεγονός ότι έπεσε η πρόταση στο τραπέζι ο κ. Ραγκούσης να είναι υποψήφιος στις Κυκλάδες και ο κ. Παπακωνσταντίνου στην Κοζάνη όπου και οι γενέτειρές τους – θεωρούν περισσότερο πιθανή τη συμμετοχή του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπόλοιπο Αττικής, παρά του κ. Ραγκούση στη Β΄ Αθηνών.

«Θεωρώ αυτονόητό μου δικαίωμα να κριθώ από τους πολίτες» είπε πάντως χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ για πρώτη φορά παραδέχθηκε δημοσίως ότι δε μπορεί να βγει έξω με τη σύζυγό του για να πιει έναν καφέ, λόγω της οργής και της αγανάκτησης των πολιτών στο πρόσωπό του…