Την απάντηση για το πότε θα γίνουν εκλογές θα τη δώσω όταν επιστρέψω στην Αθήνα την Μεγάλη Εβδομάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ μετά τη συνάντησή του, στη Λευκωσία, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Εν τω μεταξύ, στο κοινό συμπέρασμα, ότι παρόλα τα προβλήματα Ελλάδας και Κύπρου, «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αντιμετωπιστούν, η οικονομική κρίση θα ξεπεραστεί και παρά τις δυσκολίες θα βρεθεί τελικά λύση στο Κυπριακό», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ότι κατέληξαν με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, τον οποίο επισκέφθηκε αργά το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι εξέφρασε στον Μακαριότατο το θαυμασμό και τη στήριξή του για το πολυδιάστατο έργο της Εκκλησίας, ειδικότερα το έργο που συνδέεται με την προσπάθεια της διάσωσης και προστασίας της χριστιανικής και ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, για το ρόλο της στο διάλογο μεταξύ των Θρησκειών, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Ο κ. Παπαδήμος ευχαρίστησε προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και την Εκκλησία της Κύπρου, για τη βοήθεια που έχει δώσει προς τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την Κύπρο στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Σε παρατήρηση του ΑΜΠΕ, ότι στην Ελλάδα υπάρχει αγωνία για το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών και σε ερώτηση αν μπορεί να στείλει μήνυμα στο λαό της Ελλάδος, αν έχει αποφασίσει κατά πόσο οι εκλογές θα γίνουν στις 6 ή στις 13 Μαΐου ή αργότερα, ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Το μήνυμα θα το στείλω από την Ελλάδα, όταν επιστρέψω, τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για την ανταλλαγή απόψεων, ιδιαίτερα σε σχέση με το Κυπριακό, σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η βοήθεια της Εκκλησίας της Κύπρου προς τους εμπερίστατους αδελφούς της Ελλάδας είναι ‘ψίχουλα’ έναντι εκείνων που οι Έλληνες αδελφοί έστειλαν σ’ εμάς το 1974.

Επίσης, είπε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει αυτήν τη στιγμή τι προσφέρει η Ελλάδα στην Κύπρο σε μεγάλη υλική και ηθική συμπαράσταση. «Δεν μου επιτρέπεται να πω περισσότερα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια», τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.

Ο πρωθυπουργός πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο ασημένιο δίσκο με το ελληνικό εθνόσημο και ο κ. Χρυσόστομος δώρισε επίσης ασημένιο δίσκο με εγχάρακτη την Κύπρο.

Νωρίτερα, τον πρωθυπουργό επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο του εθιμοτυπικά η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή, η οποία επέστρεψε το μεσημέρι από περιοδεία στο εξωτερικό.