Δύο επιστολές με απειλητικό περιεχόμενο από αγνώστους έχουν σταλεί με παραλήπτη τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Η πρώτη είναι χειρόγραφη και η δεύτερη δακτυλογραφημένη.

Στη χειρόγραφη επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφέρονται ύβρεις, αλλά και η απειλή «έχουμε κρατήσει τρεις σφαίρες για σένα και την οικογένειά σου». Στη δεύτερη επιστολή αναφέρονται επίσης απειλές. Η επιστολή κλείνει με τη φράση: «Να επέμβει ο στρατός στο Κοινοβούλιο».

Απειλητικές επιστολές έχουν αποσταλεί σε τουλάχιστον τρία υπουργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Δικαιοσύνης και Παιδείας. Πάντως, ο υπουργός Παιδείας, σε επικοινωνία της ΕΡΤ μαζί του, δεν επιβεβαίωσε ότι έχει παραλάβει τη συγκεκριμένη επιστολή.

Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται, μέσω ταχυδρομείου, να παραλάβουν και άλλοι πολιτικοί παρόμοιες επιστολές. Την υπόθεση ερευνά από το πρωί η Κρατική Ασφάλεια και συγκεκριμένα το τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Και οι δύο επιστολές έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευτεί DNA, να γίνει λήψη αποτυπωμάτων και γραφολογική εξέταση στη χειρόγραφη επιστολή.