Δεν κινδυνεύει με απόλυση από το δημόσιο το επιστημονικό προσωπικό. Όπως ανέφερε σήμερα ο Δημήτρης Ρέππας «η μείωση δεν μπορεί να επιτευχθεί με το να στερηθεί το Δημόσιο σημαντικούς επιστήμονες, οι οποίοι είναι σε κύριους τομείς, όπως είναι η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες και τους θέλει και πρέπει να τους αξιοποιήσει. Να είστε σίγουροι ότι η μείωση των εργαζομένων στο Δημόσιο θα επιτευχθεί στο στόχο που έχουμε δεσμευθεί μέχρι το 2015 κατά 150 χιλιάδες, αλλά βεβαίως αυτό δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το πώς θα αξιοποιήσουμε τους επιστήμονες που έχουμε, οι οποίοι είναι αρκετοί, είναι και καλοί, στον τομέα της πληροφορικής».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε ότι: «Έχει πολύ καλούς υπαλλήλους το ελληνικό Δημόσιο, αλλά βεβαίως έχει και υπαλλήλους οι οποίοι θα πρέπει να αξιολογηθούν για να δούμε αν είναι αντιστοίχως επαρκείς, ώστε να συνεχίζουν να υπηρετούν στο Ελληνικό Δημόσιο. Όσον αφορά τώρα στην αξιοποίηση των υπαλλήλων που έχουν πτυχίο σχετικό με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, γίνεται μία προσπάθεια να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο στο Ελληνικό Δημόσιο, παρά το ότι αυτή την περίοδο δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ ελκυστικό το Δημόσιο για επιστήμονες λόγω των αποδοχών που μπορεί να προσφέρει».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παντελής Τζωρτζάκης αποκάλυψε ότι ξοδεύτηκαν περισσότερα από 7 δισ. ευρώ χωρίς αποτέλεσμα. «Χρήματα έπεσαν. Θα πω απλώς νούμερα: 1 δις στο Β’ ΚΠΣ, 2,8 δις στο Γ’ ΚΠΣ, 2,5 δις στο Δ’ ΚΠΣ. Αν προσθέσουμε όλα αυτά, που έχουν να κάνουν με Τηλεπικοινωνίες και με Πληροφορική, ουσιαστικά πηγαίνουμε κοντά στα 7 δις ευρώ, που έχουν επενδυθεί από το 1996 μέχρι και σήμερα. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν είναι αυτό, το αποτέλεσμα που μας κρίνει είναι αυτό εδώ. Αν δούμε αυτά τα νούμερα και το συγκρίνουμε με αντίστοιχες χώρες, πόσα έχουν ξοδέψει και που έχουν φτάσει, θα δούμε την κακοδαιμονία της ελληνικής διοίκησης και τον τρόπο που λειτουργούσαμε. Έχουμε ξοδέψει 7-8 δις ευρώ στο χώρο αυτό (τηλεπικοινωνίες και πληροφορική) και το αποτέλεσμα είναι όχι να πλησιάζουμε το μέσο όρο της Ευρώπης, να είμαστε η τελευταία ή η προτελευταία χώρα ανά περίπτωση στην Ευρώπη και όχι μόνο. Τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο θα ήθελα να πω ότι τον χαλάμε κιόλας, γιατί προσμετράει και το δικό μας κακό νούμερο. Δηλαδή αν δεν υπήρχαμε εμείς θα πήγαινε ακόμα καλύτερα».