Για συγκυβέρνηση του μνημονίου μίλησε ο Α. Τσίπρας στη Βουλή πυροδοτώντας μια ακόμα κόντρα με φόντο τις εκλογές στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι είναι τα «συνεταιράκια του μνημονίου που αγχώνονται αν θα εκλέξουν και οι δύο μαζί 151 βουλευτές για να εφαρμόσουν την πολιτική του μνημονίου». «Είναι η ώρα να ανατραπεί η κυβέρνηση και ο λαός να αποφασίσει ή συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου υπό τον κ.Ράιχενμπαχ ή ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με δυνατή αριστερά, που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και όχι στην υποτέλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να επισπεύσει το χρόνο των εκλογών γιατί όπως είπε «έτσι όπως πάτε αν γίνουν εκλογές στις 29 Απριλίου μάλλον θα πρέπει να κατέβετε από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές για να πάρετε το μπόνους και να έχετε 151 έδρες».

Απαντώντας ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι ο ελληνικός λαός θα θυμάται «τα πετρέλαια του Τσάβες, την έξοδο από το ευρώ και τη στάση πληρωμών με τα οποία έχει ταυτιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ» την ώρα που θα πάει να ψηφίσει, ενώ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα αντί να κατηγορεί να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.