Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση που είχε στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος με τις διοικήσεις των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη συνάντηση απασχόλησε η εθελοντική συμμετοχή των ομολόγων των ΔΕΚΟ που διακρατούν οι τράπεζες στο PSI.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης πρώτος εξήλθε ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της τράπεζας κ. Αρτ. Θεοδωρίδη.

Σημειώνεται ότι από τα 5 δισ. ευρώ των ομολόγων των ΔΕΚΟ που λόγω των ιδιαίτερων νομικών τους χαρακτηριστικών εξαιρούνται των ρητρών συλλογικής δράσης, η Alphabank κατέχει σχεδόν τα 2 δισ. ευρώ.

«Οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών επισκέφθηκαν σήμερα στις 19:30 τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ενημέρωσαν ότι είτε αποφάσισαν ήδη, είτε θα εισηγηθούν αύριο και μεθαύριο στα διοικητικά συμβούλιά τους την πλήρη εθελοντική αποδοχή της προσφοράς του ελληνικού Δημοσίου» αναφέρει το υπουργείο οικονομικών.