Ούτε βήμα πίσω από την τρόικα στα όσα έχει ζητήσει για τη μείωση του δημοσίου τομέα. Απαιτεί να περιληφθούν και οι στρατιωτικοί και οι εκπαιδευτικοί.

Δεν φαίνεται να πείθονται οι εκπρόσωποι των δανειστών μας από τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι μπορεί να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015, μέσω απλώς των αποχωρήσεων και των μη προσλήψεων.

Αυτή την ώρα, στη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας συμμετέχει και ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας. Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ήταν ξεκάθαροι: «Απολύστε τώρα δημοσίους υπαλλήλους !».

Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη έχουν πεισθεί πως η εναλλακτική, που προτείνει η κυβέρνηση για 1 πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις, δεν πρόκειται να αποδώσει. Επιπλέον, αμφιβάλλουν ακόμα και για την εφαρμογή αυτού του μέτρου, καθώς είναι παροιμιώδης η καθυστέρηση της ελληνικής πλευράς στην κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου.

Πρόκειται για παρέμβαση, που είχε εξαγγελθεί από την άνοιξη του 2010, υπό τον κ. Πάγκαλο, και έχει παραμείνει στην ουσία στα λόγια.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούν στο σχεδιασμό για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων να περιληφθούν και οι εκπαιδευτικοί και οι στρατιωτικοί.