Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού με μέλη της κυβέρνησης, με αντικείμενο την ατζέντα των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μετέφερε στα μέλη της κυβέρνησης ότι είναι ασφυκτική η πίεση από την τρόικα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να κλείσουν ως πακέτο το PSI, η νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος του 2012-2015 που τις συνοδεύουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση ανάμεσα στην κυβέρνηση την τρόικα και το ΔΝΤ για το αίτημα, κυρίως, από το ΔΝΤ για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα παρά το γεγονός ότι η κοινωνικοί εταίροι στην Ελλάδα φαίνεται να καταλήγουν σε μια καταρχήν συμφωνία για πάγωμα των μισθών και μείωση του μισθολογικού
κόστους.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ως θετικό σενάριο περιγράφηκε από τον κ. Παπαδήμο να κλείσουν το PSI και τα βασικά σημεία της νέας δανειακής σύμβασης, ώστε η ελληνική πλευρά να παρουσιάσει δύο σημαντικές συμφωνίες στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, ωστόσο όλα αυτά τα θέματα θα αποτελέσουν την ατζέντα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό κ. Παπαδήμο που αναμένεται να γίνει το Σάββατο.

Τέλος, πηγές του Μαξίμου επιβεβαιώνουν ότι η τρόικα και το ΔΝΤ θα ζητήσουν τη δέσμευση των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, κατά πάσα δυνατότητα εγγράφως.