Οι συζητήσεις για την ανταλλαγή ομολόγων μεταξύ της Ελλάδας και τους πιστωτές της έχουν κάνει πρόοδο, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάποια συμφωνία, ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας ότι η Αθήνα θέλει να φθάσει σε μια συμφωνία, με σκοπό την βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, αναφέρει το Reuters.

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση ώστε να ολοκληρώσει μια συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές ώστε να εξασφαλίσει την συνέχιση της χρηματοδότησης από τους διεθνείς της δανειστές και να αποφύγει μία χρεοκοπία τον Μάρτιο, όταν θα πρέπει να εξαγοράσει τα κρατικά της ομόλογα με 14,5 δισ. ευρώ.

Η Γερμανία και η Γαλλία προειδοποίησε την Αθήνα χθες ότι δεν θα λάβει επιπλέον πακέτο βοήθειας μέχρι να συμφωνήσει με τις τράπεζες στην ανταλλαγή ομολόγων. πιέζοντας για μια σύντομη λύση με σκοπό την αποφυγή της πτώχευσης.

«Υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό στάδιο. Δεν υπάρχει τελικό κείμενο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. «Θέλουμε μια εθελούσια συμφωνία, στην οποία ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετάσχει και στην οποία θα επιβεβαιώσουμε την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», συμπλήρωσε.

Υπό το PSI, καταλήγει το Reuters, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, οι επενδυτές θα πρέπει να δεχθούν «εθελοντικά» 50% κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.