Σε εγρήγορση η ΝΔ μετά την τοποθέτηση Παπανδρέου με την οποία άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Η Συγγρού μιλά για μια «περίεργη κινητικότητα» με στόχο να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη η πεποίθηση ότι οι εκλογές θα είναι μια «καταστροφική κίνηση» και η μόνη λύση είναι η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ήδη στενοί συνεργάτες του Α.Σαμαρά αναφέρονται σε «κλίμα Στεφανόπουλου» με δεδομένο ότι ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετήθηκε πρώτος για το θέμα αυτό.

Ας σημειωθεί ότι χθες και από το Μαξίμου διαμορφώθηκε ένα κλίμα «παράτασης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ήταν τόσο κάθετος όσο θα περίμενε η Συγγρού, ενώ ο υπουργός επικρατείας κ. Γ. Σταυρόπουλος την ίδια ώρα στη Βουλή έλεγε ότι ο κ. Παπαδήμος ουδέποτε μίλησε για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών, ούτε καν στις προγραμματικές δηλώσεις.

«Όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο έχει αυτήν την ψήφο εμπιστοσύνης», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας έκπληξη αλλά και οργή στη ΝΔ.

Ο Α.Σαμαράς αναμένεται να τοποθετηθεί απόψε και ουσιαστικά να απαντήσει, από το βήμα του forum Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες στη χώρα και τη δημοκρατία η συζήτηση και ενδεχομένως η πρόθεση να «μονιμοποιηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού».