Μεγάλο λάθος χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, την επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 5 Δεκεμβρίου .

Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο 9» ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η επίσκεψη Μπάιντεν συμπίπτει με την συμπλήρωση τριών ετών από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου (6 Δεκεμβρίου 2008) και εκτίμησε ότι «θα φουντώσει η ιστορία».

Υποστήριξε ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έρχεται στη χώρα μας με συγκεκριμένη ατζέντα και ότι θα ασκήσει τεράστια πολιτική πίεση στην κυβέρνηση, γιατί στις 9 Δεκεμβρίου «αρχίζουν οι προσυνεδριακές διαδικασίες για την ένταξη των Σκοπίων» και, όπως πρόσθεσε, για την έναρξη τους προαπαιτείται η άρση του veto για το όνομα.

Ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Αναφερόμενος στο γιατί δεν συναντάται και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που, επίσης, στηρίζει την κυβέρνηση, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι τα τελευταία 20 χρόνια δεν ανήκει «στο πελατολόγιο της Ουάσιγκτον» ώστε να δει τον κ. Μπάιντεν.

Είπε επίσης ότι «η μονόχνοτη εξωτερική πολιτική, με κέντρο την Ουάσιγκτον, δεν εξυπηρετεί πλέον τα εθνικά μας συμφέροντα» και πρόσθεσε: «Θα μπορούσα να ήμουν πάντα πάρα πολύ γλυκύς, ευχάριστος και επιμελής» για αυτούς, αν μιλούσα πάντα υπέρ της Ουάσιγκτον, όπως κάνουν πολλοί άλλοι πολιτικοί στη χώρα.

Πιστεύω ότι τώρα, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, βάσει των Αμερικανικών συμφερόντων, με τις αναγκαίες “αγάπες” της Ουάσιγκτον προς την Τουρκία και προς τα Σκόπια, η Ελλάδα μένει έξω από αυτή την διαδικασία της εξυπηρέτησης».