Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει όσες συμβουλές μπορεί για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη όταν την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με την ηγεσία της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο μόνιμος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην ΕΕ.

Στη συνάντηση, που είναι προγραμματισμένο να γίνει την 28η Νοεμβρίου, την ΕΕ θα αντιπροσωπεύσουν ο πρόεδρος Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Ασφαλώς προσμένουμε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συσκεφθεί με τον πρόεδρο Βαν Ρόμπεϊ και με τον πρόεδρο των Επιτρόπων Μπαρόζο, τίθενται σε διαβούλευση πολλά θέματα, αυτό θα γίνει επειδή η ευρωπαϊκή κρίση χρέους εμάς τους Αμερικανούς μάς επηρεάζει βαθιά», δήλωσε στο Ρόιτερς ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες Ουίλιαμ Κέναρντ.

«Κατ’ εμέ, είναι λίαν άδηλη η έκβαση αυτής κρίσης, είναι έντιμο νομίζω να το δηλώσω ευθέως. Προσφέρουμε συμβουλές και αυτές ελπίζω να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Πάντως, η ΕΕ έχει πόρους και μέσα, γενικώς», ώστε να ξεπεραστεί η παρούσα κρίση, δήλωσε τέλος ο πρεσβευτής Κέναρντ.