Στο Plan B αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής. «Οι εξελίξεις αυτής της χρονιάς θα είναι πάρα πολύ κρίσιμες, όχι μόνο για το πώς θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για την ίδια την ύπαρξή της. Η πρόταση που συζητείται, αυτό το Plan B, είναι ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι συνεργασίας και συντονισμού των λαών της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, πέρα από το ευρώ και πέρα από τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Οι λιτότητες, οι δημοσιονομικές πειθαρχίες, οι περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η αύξηση των αμυντικών δαπανών, αποδείχθηκε ότι δεν οδηγούν σε μία Ευρώπη της συνοχής, των οραμάτων» επισήμανε ο ευρωβουλευτής. Εξέφρασε δε την άποψη πως υπάρχει αυτή τη στιγμή μία συσπείρωση ευρύτερων αριστερών, ριζοσπαστικών και κινηματικών δυνάμεων στην Ευρώπη, εντάσσοντας στη συζήτηση αυτή και το Συνέδριο «Ένα Σχέδιο Β για την ΕΕ και την Ευρωζώνη», που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη το περασμένο Σαββατοκύριακο και στο οποίο έκανε παρέμβαση και ο ίδιος.
«Φαίνεται από τη συζήτηση ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική, σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής ότι αυτή η πολιτική της λιτότητας πρέπει να σταματήσει, ότι αυτή η ευρωζώνη δεν μπορεί να δώσει αποτελέσματα θετικά για τους λαούς, είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί για τη μεταφορά πλούτου από τους φτωχότερους στους πλουσιότερους και όχι το αντίστροφο, της υπόσχεσης μίας Ευρώπης συνοχής» είπε.
Σε ό,τι αφορά τη β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο κ. Χουντής ανέφερε: «Πάμε σε μία επανάληψη των «σκληρών» διαπραγματεύσεων, που γίνονται κάθε φορά με τις αξιολογήσεις των μνημονίων και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί». Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα δεχθεί τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές. «Από τη στιγμή που υπέγραψε το μνημόνιο που περιλάμβανε πολλά από αυτά είναι σίγουρο ότι θα τα δεχθεί. Το θέμα είναι πώς θα ψηφιστούν και έχει αρχίσει και η σχετική συζήτηση. Αυτό που φαίνεται είναι ότι ετοιμάζονται νέα μέτρα, σε βάρος του ελληνικού λαού, τα οποία είναι συγκεκριμένα: Μείωση των συντάξεων, μείωση του αφορολογήτου και βεβαίως, το θέμα των ομαδικών απολύσεων» είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει πως με τη διαπραγμάτευση «προσπαθεί να αποτρέψει τα χειρότερα και για το καλό του ελληνικού λαού, από τα στοιχεία, όμως, αποδεικνύεται ότι δεν είναι έτσι […] προσπαθούν να μην πληρώσουν το πολιτικό κόστος και ταυτόχρονα να υποσχεθούν πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν, όπως απέδειξαν οι μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις».