Για την πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις βουλευτών από το κόμμα λέγοντας:  «Τα νερά στα ποτάμια δεν είναι πάντα ορμητικά και φουσκωμένα. Είμαστε κίνημα πολιτών, εθελοντών, δεν έχουμε στρατιές διορισμένων πίσω μας. Δεν πατάμε στα χνάρια των παλιών κομμάτων, χαράσσουμε την δική μας πορεία, και έτσι γίνονται και λάθη.

Υποτιμήσαμε την κακία των αντιπάλων μας. Μας πετούσαν λάσπη και λέγαμε «σιγά μην τους πιστέψει ο κόσμος». Αυτό ίσως ήταν και το μεγαλύτερο λάθος μου. Δεν συγκρουστήκαμε έγκαιρα με τους υπαλλήλους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΝΕΛ στα social media αλλά και στα media. Και μετά εμπιστευθήκαμε ανθρώπους που ήρθαν κοντά μας λίγο πριν τις εκλογές. Τους δώσαμε ρόλους και το πληρώσαμε ακριβά γιατί αυτοί ακριβώς είναι που μας πρόδωσαν».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αναφέρομαι σε αυτούς που ήρθαν στο Ποτάμι όταν ανέβαινε, χρησιμοποίησαν τη δύναμη των εθελοντών μας, εκλέχθηκαν βουλευτές και μετά είπαν “φεύγουμε για μεγαλύτερα κόμματα”. ‘Αλλους τους δέχτηκαν, άλλους όχι ακόμη, αλλά το γεγονός δεν αλλάζει. Εκλέχθηκαν για να υπερασπιστούν τις αρχές του Ποταμιού και τώρα υπηρετούν τους σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Στην ερώτηση για το αν έχει ο ίδιος ευθύνες για τις αποχωρήσεις των βουλευτών, απάντησε: «Τι ευθύνη έχεις όταν κάποιος λέει «έφυγα για να γλυτώσω ένα χιλιάρικο το μήνα, δηλαδή τα 25.000 ευρώ που θα έδινα ως συνδρομή στο Ποτάμι σε 2 χρόνια. Ή όταν ο άλλος λέει “αισθάνομαι ανασφάλεια σε ένα μικρό κόμμα;” Αλλά δεν θα ήθελα να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση γιατί τα προβλήματα της κοινωνίας είναι άλλα».

Για το πολιτικό στίγμα του κόμματος τόνισε: «Το ’15 συγκρατήσαμε τον κ. Τσίπρα για να μην καταλήξει η χώρα στην δραχμή. Το ’16 χαιρετίσαμε την άνοδο του κ. Μητσοτάκη σε μια συντηρητική ΝΔ. Και πάντα είμαστε αντίπαλοι με τους λαϊκιστές και τους οπισθοδρομικούς. Αυτό είναι το Ποτάμι. Ένα Κίνημα που έχει ως προτεραιότητα την πατρίδα και όχι μια ψευδή κομματική καθαρότητα.

Για την διαπραγμάτευση επισήμανε: «Ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύθηκε την στιγμή που έπρεπε. ‘Αφησε τις εκκρεμότητες να σέρνονται, πιστεύοντας ότι οι δανειστές θα κουρασθούν. Όχι μόνο δεν κουράστηκαν αλλά είχαν και όλο τον χρόνο να προσθέσουν νέα αιτήματα. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει. Αυτό προέχει τώρα. Η αβεβαιότητα έχει διαλύσει την οικονομία. Έχουν παγώσει ακόμη και οι κρατήσεις στον τουρισμό. Ας μην σκεφτόμαστε συνεχώς τη ζωή στη Βουλή και στο Σύνταγμα. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα που δεν ζει απ’ την πολιτική».

Όσον αφορά στις επιθέσεις που εξαπολύει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο είπε ότι: «Είναι από τους χειρότερους στην κυβέρνηση. Βλέπετε και το κακό έχει διαβάθμιση. Έχει κομματικοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, διχάζει, κάνει μόνο ρουσφέτια, διασπείρει πληροφορίες που κάνουν κακό στις εθνικές υποθέσεις και νομίζει ότι καλός υπουργός Αμύνης είναι αυτός που ποζάρει καλά με στολές παραλλαγής. Εν ολίγοις φαύλος».

Όσο για το ναυάγιο στη συνεργασία με την Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε: Αυτή η κουβέντα τέλειωσε από τη στιγμή που η κυρία Γεννηματά είπε «όποιος θέλει ας έρθει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη». Είναι αστείο να ζητάς από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να ενταχθεί σε ένα άλλο κόμμα. Τι διάλογος μπορεί να γίνει επ΄αυτού; Όπως είναι αστείο, για να μην πω κάτι βαρύτερο, να ζητάς από βουλευτές άλλων κομμάτων να σε ακολουθήσουν, να τους υπόσχεσαι αξιώματα και έδρες και να το λες όλο αυτό «κάλεσμα ενότητας». Αυτό είναι η επιτομή του παλαιοκομματισμού και της συναλλαγής.