Λάδι στη φωτιά της κόντρας του με τον Αντώνη Σαμαρά έριξε σήμερα ο πρώην υπουργός, Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος πλήρωσε με τη διαγραφή του από τη ΝΔ τις δηλώσεις του περί ύπαρξη «ακροδεξιών στοιχείων» στους κόλπους του κόμματος.

Μιλώντας στον Βημα Fm o κ. Χατζηγάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας την πολιτική που ακολουθεί επικίνδυνη. «Παίζει ζάρια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Αν αυτό θέλει να το κρύψουμε και να το βάλουμε κάτω από τα χαλί, το λέμε», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Στη συνέντευξή του ο κ. Χατζηγάκης διευκρίνισε πως όταν μιλάει για «ακροδεξιά σταγονίδια στη ΝΔ» εννοεί ορισμένους από τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στο κόμμα.

Αναφερόμενος στη διαγραφή του από το κόμμα δήλωσε: Αυτή η διαγραφή δεν με αγγίζει καθόλου μα καθόλου. Η ιστορία και οι αγώνες μου είναι γνωστοί, και για την ιστορία και για το λαό και κανένας δεν μπορεί να με διαγράψει. Θέλω όμως να πω ότι όλοι οι Έλληνες ξέρουν ποια είναι η δική μου ιστορία και στην παράταξη και στον κόσμο και ποια είναι η ιστορία του κ. Σαμαρά και για την παράταξη και για τη χώρα.

Ξεκαθάρισε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ για το θέμα του χρόνου των εκλογών, ζήτησε να επικρατήσει η λογική. Αν δούμε ότι δεν φθάνει ο χρόνος για την υλοποίηση της συμφωνίας των Βρυξελλών, θα πρέπει να έχει κι άλλο χρόνο η κυβέρνηση, παρατήρησε.