«Δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για επιβολή επιπλέον μέτρων λιτότητας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στέλνοντας μήνυμα στο ΔΝΤ και τον Β. Σόιμπλε.

Παράλληλα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε πως ο επίτροπος Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων υπ’ όψιν της ελληνικής πλευράς.

Πρόσθεσε πως η πολιτική διαπραγμάτευση διεξάγεται σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής των θεσμών, πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και σημείωσε πως «κλειδί για θετική εξέλιξη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό τόσο από πλευράς ΔΝΤ όσο και από πλευράς γερμανικού ΥΠΟΙΚ».

«Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει την πραγματικότητα των αριθμών για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας έως σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ για τον κ. Σόιμπλε είπε πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικές απόψεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Όλα αυτά πρέπει να γίνουν χωρίς επιπλέον κόστος για την ελληνική κοινωνία» σημείωσε και επανέλαβε τον στόχο της κυβέρνησης για συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας.